Als er te veel misgaat

 In Columns

Column week 39 | 2022

 

Als er te veel misgaat

 

Er gaat veel mis op het moment. In de wereld met de internationale spanningen en klimaatverschuivingen. In Nederland met onze nationale crisissen en alle korte lontjes. En in het klein, bij iedereen die de gevolgen van al deze onzekerheid en gebrek aan bestuur op het bord krijgt.

Houvast vind je het snelst in het kleine. Een goed thuis, verstandig koken, aardig zijn voor anderen of een boek lezen dat al een tijd op je ligt te wachten.

Loopbaancoaching gaat vaak over wat mensen willen bereiken; missie, passie, talent en bestemming. In tijden waarin zoveel onzeker is en verandert, moet het meer gaan om behoud van het goede. Het goede respectvol en optimaal doen. Wat je werk ook is, doe het goed. Goed doen geeft plezier, zekerheid en waardering. Goed doen maakt klanten en collega’s blij. Op goed doen mag je trots zijn. Veel lezers zijn coaches of leidinggevenden. Laten we werken aan behoud van het goede, voor alles en iedereen. Dat geeft houvast ten opzichte van wat we niet kunnen behouden, omdat het buiten onze macht ligt.

Recent Posts