Zelf ervaren hoe je overkomt in een sollicitatiegesprek

Door Gerard Rotering, Loopbaanprofessional CMI-B


Jan* zit in een outplacementtraject en heeft deze week een sollicitatiegesprek.  Hij wil dat graag voorbereiden. Hij is onzeker over hoe hij overkomt en wil graag handvatten om een effectief gesprek te voeren. 

Ik stel voor het gesprek daadwerkelijk te voeren. Hij in zijn eigen rol als sollicitant en ik in de rol van interviewer. Dat vindt Jan spannend maar hij wil het graag doen. Ik vraag Jan op de gang plaats te nemen en zeg dat ik hem zo op kom halen voor het gesprek.

De eerste indruk
Wanneer ik uit de kamer kom vraag ik: “Jan Westerhof?” Jan staat direct op en komt vol enthousiasme, met grote passen en een uitgestoken hand op me aflopen. Hij komt letterlijk en figuurlijk te dichtbij, waardoor ik overdonderd word. Ik voel me niet prettig bij deze kennismaking.

In deze vijf seconden ontstaat de eerste indruk. Deze zijn van grote betekenis voor het vervolg van het gesprek.   En de manier waarop Jan dit doet pakt niet in zijn voordeel uit. Ik besluit om het gesprek hier direct te stoppen en de rollen om te draaien. Ik kan hem uitleggen wat het effect is van zijn gedrag op mij als interviewer, maar ik wil het hem zelf laten ervaren.

Rolwissel
Jan neemt de rol van interviewer aan en ik die van Jan. Ik ga op de gang zitten wachten tot hij me komt halen. Ook ik loop met veel enthousiasme, met uitgestoken hand en grote passen op hem af. Hij voelt direct hoe ongemakkelijk mijn (zijn) manier van ‘binnenkomen’ voor hem is. Hij is even uit het veld geslagen. Hij dacht dat zijn enthousiasme juist positief uit zou pakken. En weet even niet goed hoe het nu verder moet.

Innerlijke onrust
Ik vraag Jan wat er gebeurt bij hem als hij zit te wachten tot hij wordt gehaald, met welk gevoel hij op de gang zit. Jan: “Ik ben zenuwachtig, wil graag een goede indruk maken en mijn enthousiasme laten blijken, maar ik voel me ook onrustig”. Deze energie en onrust neemt Jan mee als hij op me afkomt. Hij heeft zelf gemerkt hoe ongemakkelijk het voor de ander is. Jan: “In de rol van interviewer voel ik echter dat het teveel is, dat het niet goed afgestemd is op de ander. Maar ik wil ook zo graag mijn enthousiasme laten zien!”

Het experimenteren met alternatieven
Ik stel voor om gewoon te gaan oefenen. Met verschillende varianten die passen bij hem, waarin hij toch zijn enthousiasme kan laten zien en die ook voor de ander prettig en niet overdonderend zijn. We wisselen verschillende keren van rol. In zijn eigen rol kan hij zijn eigen tekst en houding oefenen. Ik laat in de rol van Jan zijn gedrag steeds zien. In de rol van interviewer ervaart hij dan zelf wat het effect is van zijn gedrag. Hij voelt haarfijn aan wat het beste werkt voor hem en voor de ander. 

Jan: “Heel prettig om dit zo te doen en vooral om te voelen wat mijn gedrag bij de ander teweegbrengt. Ik heb goed gevoeld hoe ik rust kan pakken en toch ook enthousiast kan zijn. Ik zie het sollicitatiegesprek met vertrouwen tegemoet.”

* Jan Westerhof is een fictieve naam

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Terug naar blog