De kandidaat kende ik al vanuit mijn vorige functie als directeur van de Wethoudersvereniging. Tijdens een kop koffie spraken we over het langdurige wethouderschap en hij vertelde dat hij ging stoppen na de volgende verkiezingen. Wat wilde hij daarna gaan doen? Hij zou weer aan de slag gaan in het werk dat hij voor zijn wethouderschap had gedaan. Niet echt uitdagend, maar daar ging het hem niet om: hij deed dat werk met gemak en hij was er goed in.

Wat later belde hij mij. Hij had erover nagedacht en zou toch graag werk vinden waarin hij die uitdaging wel zou ervaren. Die zoektocht werd het uitgangspunt voor zijn traject.

Op zoek naar de uitdaging 
Tijdens zijn wethouderschap had hij vooral geïnvesteerd in masterclasses en opleidingen gericht op zijn politiek-bestuurlijke rol als wethouder. Nu kreeg hij de kans om op zoek te gaan naar opleidingen die hem verder zouden helpen in zijn loopbaan. Kijkend naar zijn CV kozen we een leiderschapsprogramma, waarbij meer inzicht zou ontstaan in zijn drijfveren, kracht en kwetsbaarheden. En gezien zijn creatieve persoonlijkheid hebben we hem in overleg met zijn gemeente ook een opleiding laten volgen voor co-creatie. Zijn leergierige houding bracht hem veel. 

Als hij in de loop van het traject enthousiast was over een interessante functie die hij had gevonden dan vroeg ik hem:
• Wat spreekt je zo aan in deze functie? 
• Waar zit in deze functie de uitdaging die je zoekt? 
• Wat gaat jou in die functie veel energie kosten? 
• Heb je een realistisch beeld van de functie? 
• Zal ik je in contact brengen met iemand uit het netwerk die die functie al heeft? 

We kozen een leiderschapsprogramma, waarbij meer inzicht zou ontstaan in zijn drijfveren, kracht en kwetsbaarheden

Soms zei ik dat ik hem in een dergelijke rol niet lang gelukkig zag worden (omdat hij veel zou moeten vergaderen en weinig in de buitenwereld zou komen; iets waaraan hij juist veel plezier beleefde). Dan hadden we daar een open gesprek over en over de inzichten die uit zijn programma naar voren waren gekomen. Ook toen de gelegenheid zich voordeed om weer wethouder te worden. Daar hebben we uitgebreid over gesproken en uiteindelijk heeft hij ervan afgezien.

Een functie die gelukkig maakt 
Inmiddels is hij zeer gelukkig en succesvol als projectleider in ruimtelijke ontwikkelingsprojecten. Daarnaast onderneemt hij als zelfstandige allerlei leuke initiatieven. Hij kijkt met veel plezier terug op ons traject, waaraan hij veel heeft gehad. 

Dat ik hem mocht helpen in dat traject op weg naar de functie die hem nu zo gelukkig maakt, daar word ik nu juist weer blij van!

Als loopbaanadviseur werk ik vanuit verbinding, oprechte interesse in de kandidaat en vanuit wederzijds vertrouwen. Ik bied een luisterend oor en ben op het juiste moment raadgever. Uiteindelijk is het aan de kandidaat zelf wat hij of zij doet met alle overwegingen die in zo’n traject worden besproken.