Het wordt steeds drukker, en dat is goed

 In Columns

Column week 19 | 2020

 

Het wordt steeds drukker, en dat is goed

Een week of zes geleden besloten we online colleges te gaan geven op vrijdagochtend. Een college leek de goede vorm om kennis aan te bieden. Daar hoort ’n verhaal bij. Bij Vista Nova hebben we fantastische docenten en trainers in huis die op allerlei verschillende onderwerpen kennis te bieden hebben over de arbeidsmarkt. Het leek ons een goed idee om die kennis ter beschikking te stellen aan iedereen die er wat aan zou kunnen hebben. Kennis op het gebied van de arbeidsmarkt, effectief solliciteren, ondernemerschap, keuzes maken, etc. Allerlei onderwerpen waar je in de huidige omstandigheden wat aan kunt hebben.

We geven onze docenten en trainers een podium om hun kennis met jullie te delen

In de periode dat we dit nu doen zien we dat het aantal deelnemers iedere week groeit. Steeds meer mensen weten ons te vinden, steeds meer kijkers stellen vragen en geven blijk van hun waardering. Tegelijkertijd zien we dat we onszelf hebben moeten leren hoe je een goed webinar geeft. Tijd moet kloppen, techniek moet stabiel zijn, er moet voldoende ruimte zijn voor het verhaal en interactie. En we worden er iedere week beter in. We zijn ook nog niet klaar. We kunnen steeds betere spullen kopen voor weergave en opname, en we zijn bezig om de colleges ook te verspreiden via een eigen YouTube-kanaal. Daarmee wordt de informatie goed zichtbaar voor mensen die ons later ontdekken, of die een onderwerp nog eens na willen kijken.

Inmiddels is duidelijk dat de crisis nog wel even doorgaat. En wij gaan dan dus door met onze online colleges. Dat vinden we belangrijk, dus doe er je voordeel mee. En we geven onze docenten en trainers een podium om hun kennis met jullie te delen. Iedere vrijdag van 10 tot 11. Via vistanova.nl of gradusgroep.nl kun je je opgeven.

Hans van Westen

Recent Posts