Mobiliteit in crisistijden

 In Columns

Column week 13 | 2020

 

Mobiliteit in crisistijden

Ik hoorde deze week in ’n nieuwsprogramma dat één op de vijf Nederlandse banen inmiddels deels in stand gehouden wordt met overheidssteun. Soms veel en langdurig, soms alleen om tijdelijk genoeg geld te hebben voor bijvoorbeeld zelfstandigen om vaste lasten te kunnen betalen. We moeten allemaal de weg terug vinden. We dienen verstandig vorm te geven aan de eisen van de, ik noem het nog maar even zo, anderhalve meter samenleving. En hoe beter we dat doen, hoe eerder we daarmee ervaring op gaan doen, hoe beter we de schade kunnen beperken.

Bij Gradus helpen we mensen aan een nieuwe baan. Dat is ons werk. Dat doen we fundamenteel. We kijken naar wat je kunt, wilt en nodig hebt. Dat is belangrijk op een verslechterde arbeidsmarkt.

Bij Gradus zeggen we vaak “solliciteren is concurreren”. En daar kun je goed in worden

Straks, als we het nieuwe normaal hebben gevonden, gaat de boel weer draaien. Met veranderingen en groei, maar ook afslankingen en reorganisaties. De kansen liggen ook in nieuwe en andere sectoren als wat we gewend waren. De werknemers die hun baan kwijt waren – maar zich het beste hebben voorbereidt op het veroveren van een goede, nieuwe plek op de arbeidsmarkt – zullen dan als eerste weer aan de slag zijn.

Bij Gradus zeggen we vaak “solliciteren is concurreren”. En daar kun je goed in worden. Het gaat dan om weten wat je zoekt, de vaardigheid om dat te vinden, goeie manieren om je belangstelling kenbaar te maken via een brief etc. Iedereen op z’n eigen manier. Die voor jou past. We leren je dat, 100% anderhalve meter proof. Daarvoor hebben we onze coaching de afgelopen maanden aangepast, hebben we een online academy ingericht en gaan we de komende weken een aantal veranderingen in ons pand aanbrengen.

“Komt goed”, zeggen we dan. Net als iedereen weten we nog niet precies hoe, maar we weten ook dat we de weg echt wel zullen vinden. Want daar zijn we goed in, de weg vinden, ook tijdens een crisis.

Hans van Westen

Recent Posts