Hoe bereid jij je voor?

Er verandert nog steeds veel. En soms is dat verwarrend. Ik las in dezelfde adem dat Ikea en de Bijenkorf weer opengaan, en dat 4 huisgenoten zijn beboet voor het drinken van biertjes. Op hun eigen balkon. We snakken naar het nieuwe normaal, maar het debat hoe dat eruit gaat zien is nog maar net begonnen. De kennis om dat vorm te geven op het niveau van een duurzame samenleving is nog onvoldoende ontwikkeld.

Ik ga geen richting geven aan hoe we onszelf als maatschappij of mensheid moeten organiseren. Maar wil wel graag aandacht geven aan de bouwsteen van iedere vorm van samenleving en werkgemeenschap; de mens en zijn bezigheden. Daar zullen we verschuivingen in gaan zien. En die komen rap op ons af. Wat worden de sectoren van de toekomst? Wat leert de crisis ons over drijfveren van mensen, en veranderen die? Hoe school ik me om? Hoe kom ik aan een nieuwe baan zonder dat ik de juiste ervaring heb?

Wij staan klaar te helpen bij het vinden van persoonlijke antwoorden op die vragen. Vragen die mensen soms noodgedwongen moeten stellen, en vaak als onderdeel van een persoonlijke zoektocht. Maar altijd relevant. Voor de persoon zelf, en omdat we via loopbaancoaching mede vormgeven aan de consequenties van veranderingen die we zullen meemaken. En dat vinden wij mooi werk.

Hans van Westen