Vorige week was Gradus voor het eerst in haar historie te zien op het jaarcongres van VNG. We wilden ons daar onderscheidend neerzetten en dat is niet voor niets. Ons DNA maakt dat we een loopbaanbureau zijn. We weten hoe het is als er loopbaanvraagstukken aan de orde zijn, als er een lastige casus voor ligt of als mensen op zoek willen of moeten naar een andere werktoekomst.

Onze aanpak – we kunnen er makkelijk ook een dag over praten – laat zich het beste samenvatten in de woorden vertragen, verdiepen, versnellen. We weten dat het goed is om stil te staan en wezenlijke loopbaanvragen aan de orde te stellen. En om – nadat deze zijn beantwoord – voortvarend vervolg te geven via een nieuwe baan, nieuwe opdrachten of een succesvolle startup.

Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; bijvoorbeeld als de betrokken kandidaat graag via interim opdrachten zichzelf wil ontwikkelen

Ons arbeidsmobiliteitsproduct leent zich daar goed voor. Mensen hebben de tijd om een definitief nieuw loopbaanpad te realiseren; succesvol en duurzaam. Daarvoor gaan we met onze kandidaten een arbeidsovereenkomst aan. Van oudsher een overeenkomst voor bepaalde tijd om binnen de looptijd van die overeenkomst ook weer uit te stromen naar een nieuwe werkgever. Op het VNG-congres introduceerden een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dat is bijvoorbeeld het geval als de betrokken kandidaat graag via interim opdrachten zichzelf wil ontwikkelen. We blijven een loopbaanbureau, met state-of-the-art aanpak, maar we zien ook dat het aanbieden van vaste overeenkomsten in combinatie met onze loopbaanbegeleiding ‘flexibele arbeid’ kansen biedt voor kandidaten en opdrachtgevers. 

Om deze propositie op alle functieniveaus aan te kunnen bieden, hebben we zelf veel mogelijkheden én werken we samen met onze partner Zeelenberg. Zij zijn specialist in interim-opdrachten op de hoogste functieniveaus voor decentrale overheden. 

Wat blijft is vertragen, verdiepen, versnellen. En dat kun je herhalen wanneer nodig en nuttig. Dit leidt steeds tot mooie resultaten. Circulair.