Een tijdje geleden ontmoetten we Tom. Hij was manager bij een veiligheidsregio en zelf actief als brandweercommandant. In een grote stad, inclusief rode auto met zwaailicht om bij calamiteiten snel ter plaatse te zijn.

Maar het boterde slecht tussen Tom en zijn organisatie. Van wat er allemaal misging weet ik het fijne niet – en wat ik wel weet ga ik hier niet delen – maar duidelijk was dat partijen elkaar meer dan zat waren. Ze werden niet meer gelukkig van elkaar en opkomend burn-out gerelateerd verzuim lag op de loer. De schade voor Tom zou enorm zijn. En de kosten voor de organisatie ook.

Arbeidsmobiliteit leek een oplossing. Tom kwam bij ons in dienst, mogelijk gemaakt door de oude werkgever. De doelstelling van het dienstverband was het vinden van een duurzame nieuwe baan. Tom had toen nog niet het goede idee wat dat moest zijn. Hij hield van de brandweer, maar zag ook dat het slecht voor hem zou kunnen zijn.

We zeggen wel eens dat we zeker weten dat het altijd goed komt, maar dat we nooit precies weten hoe, wanneer en waar. We vinden de weg – dat dat zowel gestructureerd als improviserend zijn – en ontdekken waar de echte krachten en kwaliteiten van kandidaten liggen. Dat is wat van grote waarde is op de arbeidsmarkt.

In die periode heeft hij een aantal netwerkencontacten gebruikt en diverse snuffelstages gedaan in diverse richtingen

Bij Tom liep het ook zo. Na ruimte voor boosheid en frustratie, bleek er meer pech in de lucht te hangen. Corona sloeg stevig toe, andere familiaire strubbelingen vroegen aandacht en de lockdown hielp niet bij netwerken. Maar de tijd werd goed besteed: diverse workshops, intensieve coaching, emotioneel het een en ander opruimen en de nodige opleidingen volgen via onze Academy.

Daarnaast aan de slag met het Koersonderzoek. Onze eigen state-of-the-art methode om mensen te helpen de goede richting in hun loopbaanpad te vinden en in te slaan. In die periode heeft hij een aantal netwerkencontacten gebruikt en diverse snuffelstages gedaan in diverse richtingen. We merken altijd weer dat dit soort ervaringen goed zijn! En veel duidelijkheid geven over wat iemand wil gaan doen en wat voor soort organisatie daar nou echt bij past. Zo werkte het ook voor Tom. In die periode vonden ook de eerste echte sollicitatieactiviteiten plaats; steeds goed voorbereidt en vooraf geoefend.

En zo kwam Tom op zijn bestemming. Hij zag een baan bij een onderwijsinstelling die perfect machte met zijn loopbaandoelstelling en die goed aansloot bij een aantal bijna vergeten elementen uit zijn studie.

1 Mei gaat Tom beginnen in zijn nieuwe baan. De boosheid van het verlies van zijn oude baan is in de loop van de tijd verdwenen, Tom kan vooruitkijken zonder last van vroeger. Hij is beter dan ooit. En dat vindt hij zelf ook. Eigenlijk is hij de veiligheidsregio dankbaar voor de kans die ze hem hebben geboden. Om echt op zijn bestemming te komen en werk te doen wat goed voor hem voelt, en goed voor hem is. Vol vertrouwen in de toekomst, is alles weer goed.