Niet lang gelden had ik weer zo’n mooi gesprek. Veranderen of transformeren? Ik kan die twee altijd het beste uit elkaar houden door aan een vlinder te denken, dat is een transformatie van een rups. De rups heeft blijvend een nieuwe gedaante aangenomen. Veranderingen daarentegen, houden een permanent risico van terugval in zich. Het oude blijft altijd aanwezig. Een stap naar het onbekende, de veranderde situatie, is zwaar. Een pad vol valkuilen en verleidingen om net toch maar bij het oude te laten. Moedwillig of onbewust.

Groeien is veel duurzamer dan veranderen

Bij een goed opleidingsinstituut van zusterorganisatie Vista Nova, doen we niet aan veranderen, maar aan groei! Het oude is nog bekend, herkenbaar en bruikbaar. Maar heeft door gerichte en begeleide groei een nieuwe vorm gekregen. Zelfs nieuw geluid, nieuw volume en nieuwe zichtbaarheid. Gegroeide mensen weten waar ze vandaan komen en hebben zich ingespannen daar een grotere, bij hun talent en betekenis passende, vorm voor te creëren.

Een nieuwe vorm aannemen vanuit de analyse: “Ik verander omdat er iets niet goed gaat of is gegaan”, heeft alle risico’s in zich van terugvallen in oud gedrag en oude gewoonten. De wet van behoud van ellende. Maar groeien, dat is pas wat. Dan ben je nog altijd wie je bent, maar groter, belangrijker, impactvoller en van nóg meer betekenis. Ook dat is hard werken! Wij zorgen voor de voeding, jij neemt het op. Dat is puur leiderschap over je betekenis. Kom ook eens meedoen bij Vista Nova of volg een loopbaanadviestraject van Gradus. Daar ga je van bloeien!