Ik ben geen andere, maar wel een sterkere persoon geworden

 In Werknemers

Interview

Ik ben geen andere, maar wel een sterkere persoon geworden

Het was een idee van personeelszaken om eens met Gradus kennis te maken. Ik was al langere tijd ziek en men wilde een goede 2e spoorbegeleiding inkopen. Mijn functie was Veldregisseur Openbare Geestelijke gezondheidszorg in Arnhem. Daarvoor was ik coördinator Centrum Jeugd en Gezin. Omdat ik niet kon re-integreren in mijn oude functie, en mijn werkgever geen alternatieven kon bieden, zou ik door een externe partij geholpen worden bij het zoeken naar een nieuwe duurzame baan. Een dergelijk 2e spoortraject kent veel formele, UWV gedomineerde, regels en voorwaarden. De arbeidsdeskundige van GradusGroep heeft mij hier doorheen geloodst. Maar, het was wel een pittige tijd op formeel vlak, alsook emotioneel en fysiek. Ik had op een gegeven moment het gevoel het traject beter te kunnen vervolgen geheel losgekoppeld van mijn oude werkgever in een mobiliteitsdienstverband bij GradusGroep.

“Ik maak nog dagelijks in mijn nieuwe baan gebruik maak van wat het arbeidsmobiliteitstraject mij heeft gebracht. Zo heb ik dus veel meer gekregen dan alleen een nieuwe en echt leuke baan.”
-Nicolette Broekhuisen-

Daardoor kwam ik geheel los van mijn oude werkgever en kon ik me helemaal richten op mijn herstel en de beantwoording van m’n loopbaanvragen. Ik heb het enorm getroffen met de verschillende coaches die ik bij Gradus kreeg. Eerst een coach die zich richtte op herstel van mijn verlies aan werk. Eigenlijk vond ik dat ik daar niets mee hoefde. Maar GradusGroep drong aan, en toen ik met de herstelcoach ging werken werd me duidelijk dat ik nog wat dingen had op te lossen. Onhandige dingen en eigenschappen van mezelf die steeds weer terug kwamen. De bagger kwam naar boven, zeg maar. Het is een heel natuurlijk proces geweest waardoor ik veel kon afsluiten. Dat heeft ruimte gegeven. Ik raakte m´n zwaarte kwijt en daar kwam lichtheid voor terug. Deze periode heeft me veel inzicht gebracht. Kwartjes vielen op z’n plaats. Ik ben er geen andere, maar wel een sterkere persoon door geworden.

Al vrij snel na mijn herstelcoaching zag ik een vacature die me enorm aansprak. In het proces was ik echter nog niet toe aan solliciteren, er stond namelijk nog loopbaancoaching gepland, alsook een aantal workshops. Maar, deze vacature voelde echt als een droombaan. Daarop heeft GradusGroep snel geanticipeerd en is me heel gericht gaan voorbereiden op de sollicitatie. Brief, CV en gesprekken oefenen volgden. Een gespecialiseerde coach zorgde dat ik niet ging ‘vliegen’ in de gesprekken, maar vanuit gevoel, rust en kwaliteit heb ik kunnen uitleggen waarom ze juist mij moesten hebben. Inhoudelijk, taal, persoonlijke presentatie, motieven en visie. Alles werd goed op een rijtje gezet. Ik wist precies wat ik te bieden had. Daardoor kon ik het gesprek ook wat meer naar mijn hand zetten. Belangrijk ook was de vaststelling dat ik al toe was aan een sollicitatie. Het hele proces heb ik doorlopen samen met mijn sollicitatiebegeleider. En het is dus gelukt.

Recent Posts