Het Mobiliteitspensioen van GradusGroep biedt de kans om de duurzame inzetbaarheid van oudere werknemers te vergroten. Kennis en ervaring wordt behouden terwijl de kosten afnemen en de inzetmogelijkheden voor de werkgever groter worden. Dit is mogelijk voor medewerkers die binnen vijf jaar de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken en verzekerd zijn bij het ABP. 


Waarom het Mobiliteitspensioen?

Het Mobiliteitspensioen kijkt vooruit. Hoe houden we ouder wordende medewerkers aan het werk? Het Mobiliteitspensioen biedt een passend antwoord en sluit aan bij wet- en regelgeving. De oudere werknemer ervaart een geleidelijke overgang van werk naar pensioen. Hij zet zijn kennis en ervaring in en draagt deze over aan jong talent. U creëert een arbeidsplaats voor jong talent met behoud van uw oudere medewerker. Gunstig voor de organisatie! 

Bij het mobiliteitspensioen nemen wij uw werknemer in part-time dienst. Deze vraagt vervolgens een gedeeltelijk pensioen aan. U huurt de medewerker gedeeltelijk weer in via ons. Over de gewerkte uren wordt pensioen opgebouwd.

De kosten die voor het mobiliteitspensioen bestaan uit de loonkosten voor de uren die de medewerker werkzaam is. Hier komt een fee bij voor onze rol als werkgever. Daarnaast brengen we voor de overname van het dienstverband eenmalig een bedrag in rekening om de actuariële kosten en de kosten voor procesbegeleiding te dekken.

Heeft u interesse in een kennismaking met een van onze adviseurs vul dan hier het contactformulier in of bel met 0348 748118.

Digitale brochure