Ik wilde weer plezier uit mijn werk halen en kreeg dat niet meer in mijn oude functie. Omdat ik vanuit mijn werk goede ervaring met Gradus had, heb ik mijn werkgever gevraagd om een vergelijkbare regeling te krijgen. Gelukkig wilde de directeur hieraan meewerken en kon ik een traject bij Gradus volgen.

Ik stond op een kruispunt in mijn leven en kon qua werk alle kanten opgaan. Wilde ik in het HR vak blijven of zou ik via omscholing bij mijn ultieme baan uitkomen. Middels loopbaantesten en gesprekken met Hans kwam ik tot de conclusie dat ik graag op HR werk, maar ten opzichte van mijn oude functie meer persoonlijke contacten wil hebben.

Ik heb van Gradus geleerd dat je goed bent zoals je bent en dat je vooral van jezelf moet houden

In de 17 jaar die ik bij mijn vorige werkgever heb gewerkt, heb ik te weinig aan mijzelf gewerkt, waardoor ik mij onvoldoende bewust was van mijn kwaliteiten en krachten. Door middel van de training ‘secure basis’ en ‘grenzen stellen’ heb ik mijzelf weer leren kennen en kan ik vanuit mijn eigen kracht bewuste keuzes maken.

De jobcoach aan wie ik gekoppeld was heeft mij op heel natuurlijke wijze gesprekstechnieken geleerd, zodat ik mijn positiviteit en enthousiasme op een juiste wijze ging gebruiken om mijn verhaal te kunnen vertellen. Hierdoor kon ik het gesprek naar mijn hand leiden. Het eerste directe resultaat was dat ik bij twee bedrijven aangenomen was.

Samen met andere kandidaten bij Gradus werkten wij op kantoor aan onze eigen ontwikkeling, maar vooral de ‘coachingsgesprekken’ onderling leverde mij mooie nieuwe inzichten op.

Ik heb van Gradus geleerd dat je goed bent zoals je bent en dat je vooral van jezelf moet houden.