Een succesvolle toekomst

Ook na de politiek

Als politicus of bestuurder weet je nooit zeker hoe lang je door kunt gaan in je functie. Of misschien kies je er zelf voor om uit je bestuursrol te stappen.
Een noodzakelijk moment om diepgaand te kijken naar jouw loopbaan. Gradus begeleidt je graag bij de vragen die je hebt en de kansen die zich voordoen.

Wat is APPA?
background arrows

Wat is APPA?

APPA staat voor de Algemene Pensioenwet Politieke Ambtsdragers. Het doel van deze wetgeving is het regelen van de sociale zekerheid van politiek ambtsdragers. In APPA-trajecten kijken we naar de unieke kwaliteiten die je als politiek ambtsdrager hebt opgedaan en hoe je deze in je verdere loopbaan kunt inzetten.

APPA: de wereld na politiek

Na je aftreden breekt er een nieuwe fase voor je aan. In deze fase heb je recht op een APPA-uitkering. Naast deze uitkering heb je ook recht op loopbaanbegeleiding, waarin je stappen kunt zetten naar nieuw werk. Je krijgt inzicht in de waarde van jouw ervaring als bestuurder, de resultaten van de vorming die je in voorgaande jaren hebt opgedaan en welke functies of banen hierbij passen. Wij begeleiden en inspireren je graag tijdens deze zoektocht.

Als (afgetreden) politiek ambtsdrager bezit je veel kwaliteiten. Je bent maatschappelijk betrokken, kan goed omgaan met een hoge werkdruk, onregelmatige werktijden en uiteenlopende belangen. Na je aftreden wordt het snel stil en toch komt er veel op je af. Hoe ziet je toekomst er uit? Waar liggen je kansen? Hoe zit het met wachtgeld? Hoe ga je om met de toegenomen ruimte in je privéleven? In ons APPA-traject helpen en begeleiden we je om richting te geven aan je toekomst.

APPA
APPA
background arrows

Programma Loopbaan- en toekomstreflectie

Ben je nu nog werkzaam als bestuurder of politicus? De kans bestaat dat je bij de volgende verkiezingen wordt herkozen, maar zekerheid heb je niet. Waarom zou je dan wachten met oriënteren op de arbeidsmarkt? Ontdek ons programma Loopbaan- en Toekomstreflectie; in zes heldere stappen krijg je de kans om te reflecteren op jouw mogelijkheden en ambities voor de toekomst. Je verwerft relevante kennis over de werking van de huidige arbeidsmarkt en ontwikkelt een strategisch plan voor jouw loopbaan. Lees meer

“Ik zou zeker in het laatste jaar van je wethouderschap alvast starten met het programma Loopbaan- en Toekomstreflectie. Niet met als doel om te stoppen als wethouder, maar gewoon om te kijken welke ontwikkeling je tijdens het wethouderschap hebt doorgemaakt. Anders loop je het risico om in een gat te vallen. Je politieke carrière kan namelijk snel voorbij zijn, of er nu wel of geen verkiezingen zijn.”

Jeroen Ooijevaar

Leergang Fabula Nova

Bij Gradus bieden we via workshops, coaching en events alles wat je nodig hebt voor een nieuwe start op de arbeidsmarkt. En we bieden een interactieve en prikkelende leergang over persoonlijk leiderschap, in combinatie met de complexiteit van hedendaagse dilemma’s. We noemen deze leergang Fabula Nova. We dagen je uit om te werken aan je persoonlijk richtinggevende verhaal, waardoor je jouw rol kunt gaan vormgeven.

Onze aanpak is gericht op het benadrukken van jouw unieke kwaliteiten als voormalig politiek ambtsdrager, zodat je je niet ‘slechts als ex-bestuurder’ presenteert op de arbeidsmarkt. Onze APPA-begeleiding helpt je om deze waarde te begrijpen en effectief in te zetten voor potentiële werkgevers. We bieden maatwerk om je naar een duurzame positie op de arbeidsmarkt te begeleiden.

APPA
background stripes

Maak persoonlijk kennis met Gradus

Het is belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij Gradus. We nemen graag de tijd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek waarin we kunnen beoordelen of we iets voor jou kunnen betekenen.