APPA en pre-APPA

Als politiek ambtsdrager wilt u van waarde zijn met al uw kwaliteiten. U wilt met uw ambitie en gedrevenheid een maatschappelijke bijdrage leveren. Er kan zich een moment in uw loopbaan aandienen waarop u een nieuwe koers zult moeten vinden. Een nieuw perspectief waarbij u met evenveel toewijding en toegevoegde waarde aan de slag kunt.

Het moment waarop dit aanbreekt kan ontstaan door uw eigen beslissing, nadat u bent afgetreden of door een andere reden. Wij kunnen u twee soorten trajecten aanbieden op het gebied van APPA-begeleiding; pre-APPA en APPA.

GradusGroep en Zeelenberg werken samen in deze begeleidingstrajecten.

Meer informatie

APPA

U bent afgetreden als politiek ambtsdrager. Hierdoor kan er veel op u af komen. Vragen als: Hoe ziet mijn toekomst eruit? Word ik (opnieuw) wethouder, of bestuurder? Of is het tijd voor iets heel anders? Waar liggen mijn kansen? En hoe zit het met mijn wachtgeld? Gradus en Zeelenberg hebben kennis van zaken. Wij helpen u om uw toekomst zelf te besturen.

Pre-APPA

U bent (nog) werkzaam als bestuurder of politicus en wordt mogelijk herkozen. U wilt nu alvast uw mogelijkheden onderzoeken op het gebied van uw loopbaan. Dit kan tijdens ons pré-APPA traject. Een traject dat al ruim voor de verkiezingen kan starten en waarin we werken aan uw toekomst.

De wereld na de politiek

U heeft recht op een APPA uitkering, als u afgetreden politiek ambtsdrager bent. En ook heeft u de plicht om te solliciteren. Dit is vastgelegd in de Algemene Pensioenwet Politieke Ambtsdragers (APPA). Maar er komt veel kijken bij het vinden van die nieuwe baan. Wat is de waarde van uw ervaring als bestuurder? Wat kunt u nog met uw oude beroep? Is ondernemen een optie voor u, of doorgaan als bestuurder? Met onze loopbaanadviseurs gaan we de zoektocht aan. We zijn betrokken, creatief en inspirerend.

Bestuur uw eigen onderneming

Misschien heeft u de ambitie om ondernemer te worden? Zelf een inkomen vergaren met uw competenties en uw netwerk. Wij helpen u om dit goed aan te pakken. U krijgt persoonlijke begeleiding van een gespecialiseerde businesscoach. Er is forse aandacht voor zaken als conceptontwikkeling, branding, communicatie, financiën en acquisitie. Met een goede start kunt u duurzaam ondernemen!

Heroriëntatie APPA-regeling

Vind u het (nu nog) lastig, om een keuze te maken voor uw toekomst? In onze aanpak werken we met een gedegen assessment en een omvangrijk onderzoek naar waar voor u de beste kansen liggen voor een nieuwe stap op de arbeidsmarkt. Wij werken met seniore, gecertificeerde loopbaancoaches. Gradus kenmerkt zich als persoonlijk betrokken, creatief en ondernemend. Wanneer u daadwerkelijk aan het solliciteren gaat zitten we dichtbij. In de strategiebepaling, de voorbereiding en de evaluatie. Geen nood. Bij ons kunt u deelnemen aan een mobiliteitstraject. Dat geeft u tijd en rust. En zorgt voor een duurzaam resultaat. Want zo kan het ook.

Wilt u meer weten over onze oplossingen rond de APPA en pre-APPA? Mail ons. Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijke kennismaking.

Gradus / Stuurt en verandert.

Wij helpen u graag

U kunt ons bereiken op
033 303 87 00

Een terugbelverzoek achter laten? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugbelverzoek