We denken hier in huis wel eens, alles van waarde is vervangbaar of tijdelijk. Of heeft op z’n minst een tijdelijke vorm. Behalve de tijd. Eenmaal voorbij is het weg. Geen kans meer om je tijd beter te besteden aan nuttige, fijne of helende zaken. De tijd is voorbij. Dat inzicht kun je goed gebruiken om de komende tijd beter te benutten dan de voorbije tijd. Anders is de komende tijd ook weg, net zoals de voorbije tijd. Dan sta je stil en kom je niet toe aan nuttige, fijne of helende zaken die je eigenlijk heel goed zou kunnen gebruiken.

De tijd nemen om na te denken over wat je echt wilt en kunt, is heel goed bestede tijd

Dat is bij uitstek ook van toepassing op loopbaanvraagstukken. De tijd nemen om na te denken over wat je echt wilt en kunt, is heel goed bestede tijd. En te vaak komt het daar niet van. Dan zit iemand vast in drukte, verantwoordelijkheid en routine. En langzaam maar zeker verstrijkt de tijd. En die lijkt dan ook nog eens steeds sneller te gaan. Tot je plotseling ontdekt dat je al lange tijd op het verkeerde spoor zit.

Op tijd energie aanboren om je loopbaankeuzes te herzien en wellicht opnieuw te maken, is belangrijk. En iedereen heeft die tijd. Want het is tijd die je anders makkelijk besteed aan het volhouden van de routine. Zonde tijd.

Werken aan loopbaanvraagstukken voor jezelf heeft ook doorlooptijd nodig. Zaken overdenken, bespreken met een loopbaancoach, dingen laten bezinken. En op een zeker moment komen zaken samen. Dan weet je weer wat je zoekt, en hoe je daar komt.

De tijd die je besteed aan je loopbaan, aan je ontwikkeling, professioneel of persoonlijk, zijn de beste uren. Je traint je hersenen en je wilskracht. Je weet meer, kunt meer en doet meer na afloop. En op het resultaat wat je bereikt in die uren, kun je nog trots zijn ook.  En dat voor de rest van je leven, want als je op het goede loopbaanspoor zit kom je verder. Me dunkt uitstekende redenen om weer eens te kijken naar wat je echt wilt en nodig hebt. Neem je tijd. We spreken je graag.