Wat kun je
verwachten?

Jouw pad naar betekenisvol werk

Als jij door omstandigheden je baan kwijtraakt of thuis komt te zitten, brengt dat vaak onrust of onzekerheid met zich mee. Je weet nog niet wat de volgende stappen in je loopbaan worden. Bij Gradus begrijpen we dat je op zoek bent naar rust en zekerheid in deze situatie. Daarom passen we onze trajecten volledig aan jouw specifieke wensen en behoeften aan, terwijl we toch een gestructureerde en herkenbare opbouw hanteren. Zo krijg jij duidelijkheid en weet je precies wat je kunt verwachten.

Kennismaking & intake
background arrows

Kennismaking & intake

Voordat we starten met een traject, vinden we het essentieel om elkaar eerst beter te leren kennen. Daarom nodigen we je graag uit op ons kantoor in Amersfoort. Dit geeft je de kans om een duidelijker beeld van ons te krijgen en stelt ons in staat het traject samen door te nemen. Als je je fijn voelt bij Gradus en besluit na de kennismaking onze hulp in te schakelen, maken we daarna verdere afspraken.

In veel gevallen start een traject met een intakefase. Je wordt hierin begeleid door een senior adviseur. In de intakefase kijken we onder andere naar je oude functie en vakgebied, maar ook naar je persoonlijke omstandigheden, wensen en voorkeuren. Op basis hiervan ontwerpen we in hoofdlijnen een plan van aanpak.

Herstellen & bouwen

Na de intake gaan we eerst aan de slag met jouw herstel. We richten ons op herstelcoaching. Welke persoonlijke factoren belemmeren je bijvoorbeeld, en wat kunnen we er aan doen om deze belemmeringen weg te halen? We gaan aan de slag met wat er specifiek voor jouw situatie nodig is om weer te gaan bouwen aan je loopbaan.

Als zowel jij als wij het gevoel hebben dat je voldoende bent hersteld, gaan we samen werken aan het zoekprofiel voor een nieuwe baan. Tegelijkertijd wordt je geschoold via onze workshops en masterclasses in alles wat je moet weten en kunnen om effectief de arbeidsmarkt op te gaan. Dit doe je samen met je eigen loopbaancoach. Het doel van het loopbaantraject is helder: een passende baan vinden waar je voldoening uithaalt. Ligt je ambitie bij het ondernemerschap? Dan krijg je persoonlijke begeleiding van een business coach. We besteden veel aandacht aan conceptontwikkeling, branding, communicatie, financiën en acquisitie.

Herstellen & bouwen
Werk & nazorg
background arrows

Werk & nazorg

In de werkfase ga je weer de arbeidsmarkt op. Een belangrijke stap, waar je er niet alleen voor komt te staan. We helpen je met het opbouwen van een netwerk en begeleiden je in het sollicitatieproces: van voorbereiding tot evaluatie. Als het nodig is kun je hier starten met aanvullende scholing en werken we aan je zichtbaarheid en profilering.

Als je een passende baan hebt gevonden, of bent gestart met je onderneming, blijven we je ondersteunen. In de eerste drie maanden geven we in ieder geval maandelijks ‘coaching on the job’. Daarnaast houden we regelmatig contact. Op die manier kun je rustig overgaan naar je nieuwe werkgever en situatie.

background stripes

Kom kennis maken met Gradus

Wij helpen jou graag verder

We ruimen graag tijd in voor een persoonlijke kennismaking, zodat we samen kunnen beoordelen of Gradus ook voor jou iets kan betekenen.

Liever direct iemand aan de lijn?