Vind je weg met
re-integratie

Jouw pad naar betekenisvol werk

Re-integratie is niet altijd even makkelijk, omdat je voor een langere periode ziek of afwezig bent geweest. Ook geeft het onduidelijkheid. Kun je weer terecht bij je huidige werkgever of moet je op zoek naar een andere baan? In het laatste geval ga je aan de slag met het zogeheten tweede spoor. Met onze re-integratietrajecten krijg je intensieve, persoonlijke begeleiding en helpen we je stap voor stap naar nieuw werkgeluk.

Wat is re-integratie?
background arrows

Wat is re-integratie?

Bij re-integratie begeleiden we je terug naar passend werk. Deze begeleiding is wettelijk verplicht vanaf het moment dat je één jaar ziek bent. De doelstelling is om weer zo volledig mogelijk aan het arbeidsproces deel te nemen.

Re-integratie: op naar een nieuwe baan

Als je start met een re-integratietraject word je begeleid door een groep van professionals. Vanuit je werkgever is dat vaak de bedrijfsarts en de HR-afdeling. Soms wordt ook een arbeidsdeskundige ingeschakeld. Daarnaast heb je natuurlijk te maken met je eigen behandelaren.

Als je herstellende bent, kan het zijn dat je voorzichtig weer begint met werken. Helaas is het dan niet altijd mogelijk om weer je oude werk te gaan doen. Op dat moment onderzoek je de mogelijkheden bij je huidige werkgever, maar ook bij andere werkgevers. Je krijgt plotseling te maken met complexe regelgeving en moet actief de arbeidsmarkt benaderen. Wij begeleiden je graag bij dit proces. We hebben alle kennis in huis om binnen de mogelijkheden weer de best passende baan te realiseren. We zorgen voor jou en zorgen dat je werkgever de rapportages krijgt die hij nodig heeft om aan zijn wettelijke verplichtingen te voldoen.

Re-integratie - op naar een nieuwe baan

“Als ik terugkijk op mijn periode bij Gradus herinner ik me vooral de aangename ontspannen sfeer. Vanaf het eerste moment kwam ik in een warm bad terecht.”

Ruud Keesmaat

Een persoonlijk begeleidingsteam
background arrows

Een persoonlijk begeleidingsteam

Bij het re-integratietraject vind je de begeleiding die jij nodig hebt. We geloven in maatwerk. Jij verdient persoonlijke begeleiding van ons team van ervaren en enthousiaste specialisten. Samen met onze coaches, trainers en loopbaanadviseurs vinden we de plek waar je goed kunt re-integreren. Het is niet alleen belangrijk dat je weer aan het werk komt, maar dat je ook op een plek terechtkomt waar je weer werkgeluk ervaart.


Door de wet Poortwachter en voor het UWV moet er veel geregeld worden rond het re-integratietraject. Wij helpen de werkgever hiermee. Hierdoor kun jij je focussen op wat echt belangrijk is: weer re-integreren op de arbeidsmarkt en je werk op een duurzame manier oppakken.We starten altijd met een kennismaking op onze locatie in Amersfoort. Als we voor je aan het werk mogen, brengen we in kaart wat er aan de hand is en waar je kansen op de arbeidsmarkt liggen. Daarna krijg je een uitgebreid maatwerktraject om deze kansen te kunnen grijpen.

background stripes

Maak persoonlijk kennis met Gradus

Het is belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij Gradus. We nemen graag de tijd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek waarin we kunnen beoordelen of we iets voor jou kunnen betekenen.