Hoe werkt Gradus?

Jouw pad naar betekenisvol werk

Het is altijd vervelend wanneer een medewerker door omstandigheden uitvalt. Als werkgever streef je naar een snelle oplossing die de rest van je team niet belast. Bij Gradus begrijpen we dit en bieden we gespecialiseerde loopbaantrajecten aan binnen de publieke sector. Onze begeleiding is volledig maatwerk, specifiek afgestemd op de behoeften van de individuele medewerker. Dit begeleidingstraject bestaat uit verschillende fasen, zorgvuldig ontworpen om een effectieve oplossing te bieden.

Kennismaking & intake
background arrows

Kennismaking & intake

Voor we gaan starten met een traject maken we graag kennis met jou en je werknemer. Zo krijgen we een goed beeld van jullie, en jullie van ons. Als je besluit met Gradus te gaan samenwerken maken we verdere afspraken over het traject en de intake.

Tijdens de intakefase begeleidt één van onze senior adviseurs jouw werknemer. We kijken naar diens oude situatie en vakgebied, maar ook naar de persoonlijke omstandigheden van de kandidaat. Op basis hiervan wordt er een plan van aanpak gemaakt waarin het doel van het traject en in hoofdlijnen de weg daar naartoe wordt geschetst.

Herstellen & bouwen

Als eerste gaan we aan de slag met herstelcoaching. Er wordt gekeken naar de persoonlijke factoren van jouw werknemer en hoe deze zorgen voor een belemmering. Door deze samen met de coach op te lossen, kan jouw werknemer verder met de bouwfase.


In de bouwfase gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een zoekprofiel voor een nieuwe baan. We gaan kijken naar de kansen en mogelijkheden van je werknemer en hoe dit omgezet kan worden naar een baan waar hij of zij voldoening uithaalt.

Herstellen & bouwen
Werk & nazorg
background arrows

Werk & nazorg

In de werkfase gaat je werknemer weer de arbeidsmarkt op. Een belangrijke stap. Ook hierbij ondersteunen en begeleiden wij. We helpen met het opbouwen van een netwerk en begeleiden in het sollicitatieproces: van voorbereiding tot evaluatie. Wanneer het nodig is starten we met aanvullende scholing. Als er een passende baan is gevonden, evalueren we het traject met jou. We blijven we je werknemer nog begeleiden tijdens de start van de nieuwe situatie.

background stripes

Kom kennis maken met Gradus

Wij helpen jou graag verder

We ruimen graag tijd in voor een persoonlijke kennismaking, zodat we samen kunnen beoordelen of Gradus ook voor jou iets kan betekenen.

Liever direct iemand aan de lijn?