Vind je rust met het
mobiliteitspensioen

Jouw pad naar betekenisvol werk

Als je ouder wordt kan het tijd worden om minder te werken of ruimte te maken voor meer dan alleen werk. Wellicht is het mentaal zwaarder om een volledige werkweek te draaien en wil je wat minder uren werken. Maar dan wel zonder al te grote financiële gevolgen. Bij Gradus bieden we een mobiliteitspensioen aan voor mensen die binnen vijf jaar recht hebben op AOW en verzekerd zijn met het ABP.

Wat is het mobiliteitspensioen?
background arrows

Wat is het mobiliteits- pensioen?

Bij het mobiliteitspensioen ga je minder uren werken, zonder dat dit voor jou grote financiële gevolgen heeft. Je komt gedeeltelijk in dienst van Gradus, en gaat met deeltijdpensioen. Aan het deel wat je in dienst bent bij Gradus, kunnen we op verschillende manieren invulling geven. Zo zijn er mensen die het fijn vinden om nog deels hun oude werk te doen. Maar het is ook mogelijk om de ruimte te nemen om aan een nieuwe fase te beginnen.

Mobiliteitspensioen: voor duurzamere inzetbaarheid

Met ons mobiliteitspensioen helpen we niet alleen jou, maar ook je werkgever. Door minder uur te werken, geef je je werkgever de kans jong talent aan te nemen. Als je via ons je oude werk blijft doen, behoudt je voormalige werkgever toegang tot jouw kennis en ervaring. En jij vindt meer rust en een betere balans tussen werk en privé in de overgang naar je pensioen.

Mobiliteitspensioen
Mobiliteitspensioen
background arrows

Hoe werkt mobiliteitspensioen?

Gradus neemt je parttime in dienst en je maakt gebruik van het pre-pensioen van het ABP. Je voormalige werkgever, of zelfs een andere werkgever, kan je inlenen voor een afgesproken aantal uren. Over de uren die je werkt, bouw je weer nieuw pensioen op, zodat je bijna je reguliere pensioen krijgt uitbetaald als je de AOW-leeftijd bereikt.

Kosten en regelingen van mobiliteitspensioen

Voordat je start met het mobiliteitspensioen, maken we nog een exacte berekening van de financiële gevolgen voor je. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en kun je gaan genieten van je extra vrije tijd. Hoewel wij je nieuwe werkgever worden, merk je hier in de praktijk weinig van. Je blijft namelijk gewoon werken in je huidige baan, maar dan met minder werkdruk en meer vrijheid.

We kunnen ons voorstellen dat het mobiliteitspensioen nog vragen oproept. Tijdens een persoonlijke kennismaking vertellen we graag meer over alle mogelijkheden en regelingen van het mobiliteitspensioen. We brengen in kaart welke kosten en opbrengsten het met zich meebrengt en hoe jij kunt genieten van een gedeeltelijk pre-pensioen.

Mobiliteitspensioen
background stripes

Maak persoonlijk kennis met Gradus

Het is belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij Gradus. We nemen graag de tijd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek waarin we kunnen beoordelen of we iets voor jou kunnen betekenen.