Tussen droom en daad, staat angst en juristerij. Dit moet ik uitleggen, ik weet het. En ik leg het ook uit. Geheel naar eigen smaak en inzicht in de context van ons werk; mensen en hun loopbanen. Het waarmaken van je droombaan, in een organisatie die goed voelt en met mensen waar je wat aan hebt, of helemaal voor jezelf beginnen. Misschien geeft dat minder zekerheden maar wel vrijheid. En daar kennen we vele varianten op. Het waarmaken van die droom, de daad bij het woord voegen. Een studie oppakken, jezelf verbeteren en ontwikkelen, ‘nee’ zeggen tegen iets wat niet goed voor je is en ‘ja’ zeggen tegen waar je juist voor wilt gaan. Het is niet genoeg mensen gegeven om zelf de kracht in te zetten, om de stap van droom naar daad om te zetten. Waar droom je dan van? En weet je het wel zeker?

Er staat dus angst in de weg om die droom te realiseren: “Want klopt het wel wat ik droom en wil?”, vragen mensen zich af. Maar ook juristerij. Vast contract en zekerheid. Als ik het initiatief neem om te praten over een vertrekregeling, dan kost dat onderhandelingsruimte. Straks een proeftijd of misschien moet ik wel inleveren op bepaalde punten.

Er zijn veel redenen om de stap niet te zetten, die je wel zou moeten zetten. Goede voorbereiding helpt daarbij. Daar zijn loopbaancoaches voor

Er zijn veel redenen om de stap niet te zetten, die je wel zou moeten zetten. Goede voorbereiding helpt daarbij. Daar zijn loopbaancoaches voor. Onderzoeken waar je van droomt, werken aan het plan om je droom waar te maken. Onderzoeken of het kan en dit alles inclusief het te toetsen op haalbaarheid, betaalbaarheid en of het wel realistisch is etc. En het allerbelangrijkste… kracht geven aan de daden!