Er ontstond op mijn werk een situatie waardoor ik in een arbeidsmobiliteitstraject terecht ben gekomen. Via mijn vorige werkgever kreeg ik de mogelijkheid om zelf te kiezen uit drie bedrijven waaronder Gradus. Nee, ik heb nooit getwijfeld. Gradus was het tweede bedrijf waar ik voor een oriëntatiegesprek kwam. Bij het eerste bedrijf was ik al enthousiast geworden over het concept, maar na het gesprek met de Gradus was voor mij de keuze makkelijk.

Na het gesprek op het kantoor in Almere werd mij meteen duidelijk dat Gradus de mens voorop stelt. Een gevoel van warmte, menselijkheid en professionaliteit is wat ik mij herinner. Toen ik mijn maatwerk voorstel zag heb ik meteen getekend

Ik werkte als Senior Beleidsmedewerker / Clustercoördinator bij een gemeente tot ik bij Gradus in dienst kwam. In de eerste fase ben ik onder begeleiding van een coach vooral bezig geweest met het terugvinden van rust en afscheid nemen van het verleden.

Aansluitend ben ik aan de slag gegaan met een loopbaancoach om te onderzoeken waar mijn ambitie voor de toekomst ligt. Uit dat traject kwam dat mijn ambitie buiten mijn oude werkveld ligt. Ik sta inmiddels op het punt om te starten met een omscholingstraject wat vanuit het mobiliteitscontract bij Gradus wordt gefaciliteerd.

Het contact met mijn coaches is zeer goed. Het zijn professionals die vanuit hun eigen persoonlijke ervaring maatwerk leveren. Gradus is een team van ervaren professionals die met hart en ziel werken. Ik voel me erg bevoorrecht en gewaardeerd.

Regelmatig werk ik op het Gradus kantoor. Daar is voor iedereen een werkplek, draai je mee in een prettige werksfeer, waardoor je werkritme houdt. Dat bevalt mij persoonlijk erg goed. Met veel vertrouwen kijk ik uit naar wat de toekomst mij gaat brengen. Ik heb vooral dankzij Gradus weer de nodige inspiratie en motivatie gevonden om op een positieve en passende manier mijn loopbaan te vervolgen. Ik heb besloten mijn passie te volgen en onderwijzer te worden. Na een intensieve selectieperiode ben ik toegelaten tot een opleiding voor zij-instromers in het basisonderwijs. Vanaf nu ga ik 2 jaar lang deels naar school en deels werken. De kinderen krijgen dan een zeer gemotiveerde onderwijzer die heel goed weet waarom hij de keuze heeft gemaakt voor dat vak.