Ik was commandant bij een gemeentelijke brandweerkorps en maakte een overstap naar een andere baan. Er lag daar een mooie nieuwe uitdaging waarvoor ik was gevraagd. Maar door omstandigheden pakte de overstap voor mij minder goed uit dan dat ik had verwacht. Mijn vertrouwen raakte ik volledig kwijt en ik raakte uitgeput door mijn werk en was totaal mijzelf niet meer. Deze situatie heeft uiteindelijk geresulteerd in een mobiliteitstraject bij GradusGroep. Ik heb een aantal trainingen gevolgd bij Gradus en kreeg een goede coach toegewezen.

Ik werd me ervan bewust dat het noodzakelijk is om mensen in vertrouwen te nemen

Ik kreeg van mijn ex-werkgever een aantal jaren terug een mobiliteitstraject. Ik mocht met drie bureaus gaan praten die mij konden begeleiden. Het gesprek met Gradus was het beste gesprek van de drie. De manier waarop het traject vormgegeven zou worden en het luisterende oor trokken mij over de streep. Dat laatste miste ik vooral bij andere bureaus. Bij Gradus had ik meteen een goed gevoel.

De eerste tip van Gradus was: “Je moet de komende tijd even niets doen.” Dat verbaasde me heel erg en ik reageerde met: “Dat kan ik niet.” Ik was fysiek en mentaal uitgeput en leren niets doen, werkte dus goed. Ik heb er nu nog steeds baat bij. Door op gepaste tijden rust te nemen blijf ik juist in conditie. Ik kreeg een coach van Gradus die goed bij me paste. Zij zette meerdere instrumenten in. Ik ging aan de slag met 360-graden feedback, waarbij anderen mij feedback gaven. De grote lijn die eruit kwam herkende ik. Ook heb ik een talentenanalyse gedaan, waar goede tips uitkwamen met betrekking tot welke kant ik op kon gaan in werk. Ik had op dat moment een afkeer tegen de oude werkwereld waar ik uit kwam en wilde absoluut niet terug. Maar op een bepaald moment zag ik toch een vacature in die wereld en werd ik enthousiast. De mismatch die er was tussen mij en mijn ex-werkgever waar ik destijds vertrok, gold niet voor alle werkgevers in die branche concludeerde ik. Ik ging koffie drinken met een relatie van de brandweer Rotterdam The Hague Airport en hij wees mij op een vacature bij de brandweer Schiphol. De vacature waar het omging bleek bij nader inzien geen vacature te zijn. Dus het werd een open sollicitatie, die leidde tot een kennismakingsgesprek en er bleken mogelijkheden te zijn.

Via Gradus ben ik uiteindelijk gedetacheerd bij Schiphol Group als projectmanager. Ik had een contract van een jaar. Door corona werd mijn contract toen helaas opgezegd en ook mijn contract met Gradus liep af. Toch wel een domper. Ik wilde graag blijven bij Schiphol Group. Ik ben in gesprek gegaan met Gradus en kreeg een verlenging van 3 maanden. Ik had er na het eerdere traject bij Gradus alle vertrouwen in dat ik opnieuw een baan zou vinden. Van Gradus kreeg ik weer een coach om me helemaal klaar te stomen voor de arbeidsmarkt, met focus op LinkedIn, cv en brief. Via een connectie ben ik in contact gekomen met de Veiligheidsregio Haaglanden waar ik nu werk als projectondersteuner. Een warm bad! Nu ben ik weer terug in mijn oude vertrouwde wereld, alleen bij een andere organisatie.

Terugkijkend op het traject

Ik maakte destijds een overstap en veranderde van baan. De overstap bleek voor mij toch minder goed uit te pakken. Dit resulteerde in het traject bij Gradus. Ik heb een aantal trainingen gehad. Weten wat je grenzen zijn en hoe je die beschermt en de 2-daagse training Op weg naar succes, over de kunst van het solliciteren en jezelf profileren. De training van Gradus ‘Secure Bases’, is me vooral bijgebleven. Hierdoor ging ik in gedachten terug naar een tijd die me herinnerde aan mensen op wie ik kon bouwen en me een veilig gevoel gaven. Dit gaf me vertrouwen en veel kracht terug. Ik ging naar het heden en zocht opnieuw dit soort mensen. Ik werd me (er weer) van bewust dat het noodzakelijk is om mensen in vertrouwen te nemen. Ik vond mezelf weer terug mede door Gradus en mijn omgeving kon dit alleen maar beamen. Door mijn minder goede ervaring met werk, was ik mijzelf een tijdje kwijt. Ik had een muur om me heen. Mijn coach heeft me enorm geholpen. Ik ben daar nu nog steeds blij mee!